Πράγα- Ένα ταξίδι και ένας προορισμός που ΔΕΝ θα ξέχασεις

Νέα - 6 Σεπτεμβρίου 2018

Μια από της πιο όμορφες πόλεις του κόσμου είναι η Πράγα.

Αν και για τους περισσότερους απο εμάς, δεν αποτελεί στόχο ένα ταξίδι εκεί, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που θα πρέπει να την επισκεφτούμε έστω και μια φορά στη ζωή μας.
Τα γραφικά της σοκάκια, σε συνδυασμό με το πράσινο που θα δούμε δεξιά-αριστερά στους δρόμους της αλλά και οι φιλόξενοι άνθρωποί της, την κατατάσουν ανάμεσα στους top ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Όσοι, τυχεροί την έχουν επισκεφτεί αποκαλύπτουν πως η καλύτερη περίοδος για να φτάσει κανείς μέχρι εκεί είναι η Άνοιξη, άλλοι πάλι (μάλλον λάτρεις του Χειμώνα), εξομολογούνται πως τον Δεκέμβρη, η Πράγα θα αφήσει στη ψυχή και στο μυαλό σας μια γλυκιά γεύση…..

Αν βρεθείτε εκεί, σας προτείνουμε να δείτε οπωσδήποτε:

– Nα κάνετε μια βόλτα στην πλατεία της Παλιάς Πόλης

Μια βόλτα, που σίγουρα θα απολαύσετε, μαζί με τους φίλους σας.
Περιπλανηθείτε στα σοκάκια και απολαύστε με όλη σας τη ψυχή τη μαγική της αύρα.
Επίσης σας προτείνουμε να τραβήξετε και πολλές φωτογραφίες.

-Επισκεφτείτε το Κάστρο της Πράγας.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Στο κάστρο είχαν την έδρα τους τα γραφεία των Τσέχων βασιλέων, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των Προέδρων της Τσεχοσλοβακίας και Τσεχίας. Στο Κάστρο επίσης φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας. Η ιστορία του Κάστρου της Πράγας ξεκινάει από τον 9ο αιώνα.

Και τέλος:

To Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας

Το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας είναι ένα μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι στο κέντρο της Πράγας. Το σημερινό ρολόι είναι ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού, που καταστράφηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται στον νότιο τοίχο του Παλιού Δημαρχείου, στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, και αποτελεί σημαντική και δημοφιλή τουριστική ατραξιόν

0